MENÜÜD

Toitlustusmenüüde ajalugu ulatub 17. sajandisse, kui prantsuse restoranid hakkasid pakkuma fikseeritud hindadega toitlustusmenüüsid. 

Varasemalt pakuti restoranides sööki a la carte stiilis, kus iga roa hind oli eraldi määratud. 19. sajandil hakkasid ka teised Euroopa riigid kasutama toitlustusmenüüsid.

20. sajandil muutusid menüüd üha populaarsemaks ja hakati rohkem tähelepanu pöörama menüüde kujundusele ja illustratsioonidele. Tänapäeval kasutatakse menüüsid kõikjal, alates restoranidest ja kohvikutest kuni koolide ja haiglate sööklateni. Menüüd võivad olla paberil, ekraanil või isegi helitõlkena.

Miks leiame, et trükitud menüüd on digitaalsetest menüüdest paremad?


Trükitud menüüd on lihtsamad kasutada, sest nad ei vaja klientidelt eraldi seadmete kasutamist, nagu näiteks nutitelefonid või tahvelarvutid. Samuti ei ole vaja internetiühendust, mis võib olla ebausaldusväärne mõnes piirkonnas.

Trükitud menüüd võivad olla atraktiivsemad, sest võimaldavad teil kasutada erinevaid pabereid, fonte ja illustratsioone, et teie menüüd oleksid silmapaistvad ja atraktiivsed. Digitaalsed menüüd aga ei pruugi olla nii rikkalikud visuaalselt.


Trükitud menüüd on parem müügiargumendina
, sest nad on füüsiliselt olemas ja kliendid  saavad neid katsuda, lehitseda ja uurida, mis võib aidata neil toiduvalikut teha ja rohkem tellida. Digitaalsed menüüd aga võivad olla vähem kaasahaaravad ja kliendid võivad olla vähem altid rohkem tellima.


5 võimalust, kuidas muuta menüüd huvitavaks erinevate paberite ja kujundustega.

Kasuta erinevaid värve: Värviküllane menüü tõmbab klientide tähelepanu ja aitab menüül esitatavatel roogadel silma paista. Vali paberi- ja tindivärve, mis sobivad teie restorani või kohviku brändiga.

Lisa illustratsioone ja pilte: Kujunduselt rikkalik menüü, mis sisaldab erinevaid illustratsioone ja pilte, on silmapaistev ja aitab klientidel kujutada endale paremini menüüd esitatavaid roogasid.  

Kasuta huvitavaid pabereid: Kasuta erinevaid tekstuuriga pabereid, et menüü saaks füüsiliselt huvitavamaks. Näiteks võid kasutada karestatud paberit või siidist paberit.  

Vali sobiv font: Vali menüü kirjatüübid hoolikalt välja, et need sobiksid teie restorani või kohviku brändiga. Võid kasutada erinevaid kirjatüüpe erinevate roogade rõhutamiseks.  

Kasuta erinevaid kujunduselemente: Lisage menüüle huvitavaid kujunduselemente, näiteks jooni, kaste ja muid kujundeid. Need võivad aidata toite esile tõsta ja muuta menüü atraktiivsemaks.


Pöörduge ning teeme Teie idee teoks!


MUUD TRÜKISED